Translate

marți, 10 iulie 2012

Sper că Băsescu e fericit.


Nu, nu e la mişto. Chiar sper din tot sufletul că e fericit. Sper că Ponta, Blaga, Anastase, Udrea, Antonescu, Rus, Turcan, Chiţoiu şi Boagiu sunt fericiţi. Sper că toţi oamenii, politici sau nu, sunt fericiţi. Pentru că, atunci când sunt fericiţi, oamenii sunt buni. Cred că nemulţumirea e cea care ne face înverşunaţi. Iar nefericirea ne face de-a dreptul răi. Şi mai cred că trebuie să ne căutăm fericirea în lucruri pe care, măcar în parte, le putem controla. Nu într-o evoluţie politică, într-un meci de fotbal pe care îl joacă alţii sau într-un pariu. Leagă-ţi fericirea de politică doar dacă eşti politician. De fotbal, dacă eşti fotbalist. De pariu... dacă trişezi. Dacă îţi pui fericirea în alţii, vei fi dezamăgit. Şi vei deveni nemulţumit. Nefericit. Rău.


P.S. Le mulţumesc tuturor celor care nu s-au oprit la titlu. Totdeauna, răsplata celor care merg dincolo de suprafaţă este faptul că află ceva despre celălalt. Asta e cheia comunicării.

8 comentarii:

  1. sa intelegem ca pana acum te simteai nefericita???

    RăspundețiȘtergere
  2. ...si acum (de ieri),ai (re)gasit ceva ce crezi tu ca poti controla?? ne bucuram pentru tine!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, anonimo sau anonimilor (frate, vă e ATÂT de greu să vă găsiţi pseudonime dacă nu vreţi să vă asumaţi comentariile în nume propriu?!),

      Cred că nu ai înţeles textul. Te invit să-l mai citeşti odată. Era vorba despre a-ţi căuta fericirea în ceea ce faci tu, nu în ceea ce crezi că pot face alţii. Atât. Sper că acum e mai clar.

      Ștergere
  3. Sa zicem ca esti prabusita,inconstient, in propriile-ti silogisme, ca sa fiu elegant...te iei prea in serios si asta devine plictisitor..mi-e teama ca daca mai zic ceva, ma pierzi.. asa ca te parasesc definitiv...adio..
    Numele sau pseudonimul meu nu are importanta, pentru ca nu ne cunoastem,sunt un anonim pentru tine, asa cum si tu esti o anonima pentru mine, chiar daca numele este vizibil.Nu te cunosc; am avut doar o perversa curiozitate....mi-am satisfacut-o, si atat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ai vrut să spui sofisme. Sofismele sunt câh. Silogismele sunt gigea-măi-măi. Asta înţelegi? În rest... de vreme ce nici nu te cunosc, faptul că "mă părăseşti" nu e nicio pierdere pentru mine, nu? Pa.

      Ștergere
    2. Anonimule, ultimul comentariu nu ţi l-am publicat pentru că nu aş vrea să pari inconsecvent. Nu de alta, dar ai zis deja "adio". Consideră că am grijă de imaginea ta.

      Ștergere
  4. Asta-i Laura pe care o stiu :))))

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.