Translate

luni, 2 iulie 2012

Lovitură de la 306 metri. Mingea, în afara terenului

Mi-am început ziua de ştiri ascultând o declaraţie halucinogeno-abracadabrantă a Divinului Zero. "Eu nu m-am apucat de politică înainte de a fi un foarte bun profesionist. Nava Biruinţa avea o lungime de 306 metri". Dom' preşedinte, daţi-o dreacu', domne, păi de mărime era vorba?! Liviu Pop v-a acuzat că aţi plagiat lucrarea de masterat. Aţi zis că nu aveţi masterat. De ce n-aţi lăsat-o dom'ne aşa? Ziceaţi simplu că aveţi doar diploma de licenţă şi gata. Nu era nevoie să intraţi într-o discuţie de genul: "a mea e mai mare!"/"da, da' a mea e mai lungă" . (Înainte să vă înroşiţi până în albul ochilor, era vorba despre diplomă versus navă.)


Oricum, într-o discuţie despre plagiat, nu văd ce ar căuta datele tehnice ale navei Biruinţa... După cum nu înţeleg ce relevanţă are succesul profesional anterior carierei politice? Un absolvent de ştiinţe politice, care asta ştie şi vrea să facă ar trebui să treacă întâi printr-un stagiu de pregătire pe mare? Sau, recunoaşterea profesională a unui neurochirurg de excepţie îi asigură acestuia o ascendenţă fulminantă dacă omul "se apucă" de politică? Politica poate constitui o carieră prin ea însăşi, încă de la începutul vieţii profesionale a cuiva.

Domnule preşedinte, de ce trageţi linie între succes profesional şi politică? Oare politica nu este ea însăşi o profesie? Oare o priviţi doar ca pe o activitate secundară? Sau, mai grav, ca pe un simplu mijloc, un vehicul menit să vă ducă din punctul A în punctul B, financiar vorbind, şi cu niscaiva "pagube colaterale" pe traseu?

Acu', dacă tot aţi adus vorba... Dom' preşedinte, mai ţineţi minte de ce au luat foc cele 38 de nave din portul francez Rouen?

2 comentarii:

  1. "Prostia este adesea podoaba frumusetii, caci ea daruieste ochilor trista stralucire a elesteelor sumbre si linistea greoaie, uleioasa, a marilor tropicale."

    Charles Baudelaire

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudat... nu gasesc ca Divinul e frumos. Altfel... cui ii place cum scriu, sa ridice mana. Cui nu, sa-si ridice standardele.

      Ștergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.