Translate

miercuri, 12 iunie 2019

Magia Măștilor Belles


foto: macaulifestyle.com

Dacă în cărțile pe care le scriu îmi las câte o bucățică de suflet, cărțile pe care le traduc lasă câte o urmă în sufletul meu. Mai luminoasă, mai întunecată, mai adâncă sau mai discretă. Una dintre ele este „Magia Fetelor Belles”, povestea unei lumi în care oamenii se nasc gri, hidoși, insipizi. Înspăimântători.
 Cu o excepție: fetele Belles.
 Ele se nasc frumoase, cu pielea albă, ciocolatie, rozalie sau în orice altă nuanță în afară de gri. Magia lor? Harul de a transforma oamenii gri, hidoși, insipizi și înspăimântători în oameni viu colorați, frumoși, atractivi, șarmanți. Datorită Fetelor Belles, oamenii gri pot deveni orice își doresc. Își pot lua orice înfățișare. O pot și schimba, cameleonic. Oricând.
 Am spus că oamenii gri pot deveni orice?
 Nu. Pot doar părea orice. Asta e nenorocirea. Că nu știi niciodată ce se ascunde sub înfățișarea cuiva. Poate că așa e din născare: om. Dar poate că e un monstru gri, hidos, insipid și înspăimântător.
 Și nu, acum nu mai vorbeam despre poveste. Ci despre mine. Despre tine.
 Uneori, reușesc să văd sub masca oamenilor. Alteori nu. Până în clipa când, sub pielea suplă, sub zâmbetul șarmant și ochii scânteietori începe să se întrezărească putregaiul cenușiu care a fost acolo dintotdeauna.
 Masca pică. Și magia încrederii în oameni odată cu ea.

2 comentarii:

  1. Toate măștile pică, da'uneori ne prefacem că nu am văzut, ne întoarcem cu spatele până când sunt puse la loc!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.