Translate

luni, 2 martie 2009

Nu mai vreau să vorbeşte cu nimeni


Uite ce scrie azi, în Gândul, Lelia Munteanu:

Ce-aveţi cu Elena Băsescu, ofti­coşilor? Cum vedeţi una mai cu succesuri, hop şi voi pe ea. [...] Nu v-aţi prins că pleacă fata la Bruxelles să scape de gura voa­stră? Acolo n-o cunoaşte nici Manneken, acolo pot să fie şi oameni care nu vor să vorbesc cu tine. În Parlamentul European e ca la Euro Click: marcă cine pri­meşte minge. (Obiectul acela rotund, confecţionat din piele, în care toţi vor să dea cu piciorul, pe care scrie: „ Le-a Gue”). De ce-o dau plecată, când încă nici data europarlamentarelor nu s-a fixat? Deoarece fiindcă pentru că va fi pe listă. Ştiţi ce înseamnă în România să fii pe listă?

http://www.gandul.info/puterea-gandului/elna-mrge-la-brsel.html?4237%3B4010261 (aici găsiţi articolul complet şi, mai ales, foarte tare)

Ştiu ce înseamnă în România să fii pe listă. Şi, mai ales, ce înseamnă în România să fii pe listă în calitate de "fata lui tata". Mă refer la cazul în care ascendenţa ilustră este singura ta calitate. Sau defect, mă rog. Asta nu înseamnă că fiii politicienilor din prima linie ar trebui să stea ascunşi în debara, dar, cu o condiţie: să aibă în cap şi altceva decât gărgăuni!!! Există dovezi că se poate.

În altă ordine de idei, chiar nu mă simt onorată de o astfel de reprezentare în Parlamentul European. Pe bune, dacă trăsăturile pozitive nu fac mulţi purici în mentalul colectiv al europenilor, prefer ca distinşii europeni să-şi ferească buzunarele când mă văd, decât să creadă că, din greşeală, mi-am întins cu placa
şi circumvoluţiunile...

Domnule Preşedinte, luaţi-o ca pe un sfat de imagine: legaţi-o, dom'le, de piciorul patului şi daţi-i voie să meargă numai la coafor şi în Bamboo. OK, şi la lecţii de dicţie. Nu de alta, dar ca să înveţe să vorbesc corect...

P.S. Ca să nu ziceţi că sunt rea, sau că Lelia Munteanu este tendenţioasă, dacă doriţi să revedeţi...

http://www.youtube.com/watch?v=uIq3EH7yU-M&feature=related

2 comentarii:

  1. Laurash, cred că este mai greu pentru noi care totuşi vorbim româneşte să ne stilcim limba şi să vorbim ca domnişoara elena băsescu. Ştiu că ţie iţi mai iese...mă înclin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e gru. Ttul e s vrbşti aşa, mai fr vcale... Şi să faci varză din gramatică. Şi să înveţi pe dinafară texte pe care să le uiţi când trebuie să vorbeşti în public. Şi să reiei o frază până o dai de gard definitiv. Şi să perseverezi. Hopa, stai că nu-i aşa uşor... Hmmm...

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.