Translate

marți, 7 februarie 2012

Au vrut capul lui Traian, au primit un cap în gură

Dragilor, știu că unii dintre voi așteptau cu oarecare curiozitate reacţia mea la demisia lui Boc, dar... vă mărturisesc că nu am ştiut în ce cheie s-o citesc. Şi vă spun sincer că nici acum nu sunt foarte sigură că ştiu.

Prima dată am primit informaţia pe email şi am crezut că e o glumă. Vorba aia, la câte tăvăleli şi-a luat până acum, nu ştiu ce ar fi trebuit să se întâmple ca Boc să zică "ajunge!" După care am văzut că oamenii deja se băteau în breaking news-uri pe la posturile de ştiri şi m-am prins că e pe bune.

"L-a dat Divinul afară", m-am gandit. E clar, l-a ţinut până la trei noaptea numai în şuturi şi până la urmă i-a spus "maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară".

Ipoteza mi s-a fâsâit când am văzut că interimatul lui Predoiu a fost de numai câteva ore. Păi, dacă îl concediase Divinul pe Boc, normal era să-l calce în picioare până la capăt, nu? Adică, să-i spună "OK, eu te-am pus să-ţi dai demisia, da' stai capră până zic eu pe loc repaus!". Or, Boc şi-a anunţat demisia, şi-a luat pa de la miniştri, şi-a strâns BOCceluţa şi dus a fost! "Hopa, stai că a descoperit ăsta micu' că are cojones", mi-am zis.

Şi totuşi... când am văzut că şeful SIE "a fost desemnat în funcţia de ministru desemnat", ca să-l citez pe Divinul Zero (oare de unde putea fie-sa a' mică să înveţe aşa vorbă dulce?), nu am mai înţeles nimic din nimic.

Cum... şeful unui serviciu de informaţii înlocuieşte un premier detestat de populaţie, huiduit şi căruia  i s-a cerut demisia non-stop de când au început oamenii să se strângă în Piaţa Universităţii? Ca ce chestie? Tu, preşedintele ţării, spui că cel mai important e ca guvernul să facă şi să dreagă ca să aducă stabilitate economică şi, în loc să desemnezi un economist, un bancher, un şmenar, în fine, un băiat care le are cu banii, îl pui pe Mihai Răzvan Ungureanu? Nu mă înţelegeţi greşit, n-am nimic cu omu', e inteligent, instruit, bravo lui. Dar ar fi ca şi cum un filosof s-ar apuca să dea sfaturi unei echipe de chirurgi în timpul unei operaţii pe creier. Nu se face...

A, şi à pro pos de chirurgi: echipa din sala de operaţie s-ar părea că e formată tot din brancardieri, ca şi până acum. Vorba lui Caragiale: "să se modifice primesc, dar să nu se schimbe nimic". Mult-vehiculata listă de viitori miniştri seamănă aproape la fotogramă cu demisionarul cabinet Boc. Nu se regăsesc domnii Igaş sau Ialomiţianu, dar Nuţi, Funebru, Boagiu şi restul găştii sunt fix acolo de unde ar fi trebuit să plece.

A schimbat Divinul tactica? La guvernele Boc 2, 3, 4 etc, schimba miniştrii şi păstra premierul. Acum s-o fi prins că e groasă şi s-a gândit să facă un sacrificiu ca să îmbuneze electoratul? Să fi avut tastatura aurită cei de la Times New Roman când, în prima zi de Piaţă au scris (într-un LIVE TEXT extrem de amuzant) că "mai e puţin până când Traian Băsescu îl va oferi pe Boc mulţimii furioase"? Chestia e că mulţimea tot furioasă a rămas... Vorba aia: cel mai rău câine e ăla flămând. Iar România e la dietă cam de multişor...

2 comentarii:

  1. Off topic, Laurash, ti-ai schimbat "fata" casutzei virtuale. Imi place ca e mai luminoasa. E clar ca se smte vant de primavara si soare in feelingul tau. Dar cred ca ai putea sa mai faci o ajustare pe ici pe colo in ce priveste spatiile ramase goale (asa e "sablonul" asta, stiu) care sunt cam deranjante vizual. Mai trage de marginile chenarelor, modifica putin scrisul din header sa intre pe mai putin spatiu... joaca-te prin setari pe acolo ca te mai lasa sa faci din astea chiar daca sunt impuse niste alte chestii.

    RăspundețiȘtergere
  2. On topic, de data asta. Da, fac parte dintre cei care asteptau, cu interes major, comentariul tau. Tema mult discutata a dorintei celor din piata Universitatii, a celor din opozitia USL-ista, a alegerilor anticipate, a alegerii unui nou prim-ministru, a noului lui Cabinet, etc. Nici eu nu stiu in ce cheie sa interpretez cele ce se intampla. Comentariul tau este in linia cunoscuta, daca vrei, a discutiilor noastre de pana acum, a felului in care ai vazut, urmarit, comentat stirile zilelor astora. Eu cred ca Basescu are un plan pe termen mai lung decat se vede zilele astea. Cred ca a ales sa sacrifice gasca veche pe una mai noua, mai necunoscuta pentru ca el crede ca inchide ochii oamenilor si abate vigilenta. E posibil sa se intample asta si ma gandesc, asa pe repede inainte, ca nici o televiziune nu a mai dat vreo imagine/ stire despre cei din piata. NI-MIC. Totul s-a axat pe imaginile de la Parlament, politicieni vechi si noi, investitutra, ceremonie la Cotroceni (fara sampanie, dar cu discurs prezidential cam dezlanat), discutii, mai mult sau mai putin, firesti prin studiourile tv. Ce faceau in timpul asta aia din Piata? Ce gandeau ei? Care era speranta sau deznadejdea lor? Nu stim. Dar eu stiu ca reporterii tv s-au dus, in prima zi, la desemnarea premierul Ungureanu si i-au anuntat pe oameni cine e cel desemnat. S-au exprimat cam asa. "Presedintele Basescu l-a desemnat pe Mihai Razvan Ungureanu ca premier. Este seful SIE. Vi se pare normal ca un securist sa fie prim-ministru?" Nu mai spun ce huiduieli au fost... Tie asta ti se pare corect? Sunt convinsa ca nu. Poti spune orice despre Ungureanu, dar sa spui ca este un securist este deja prea mult. Aduc in discutie aspectul asta pentru ca nu mai pot sa aud, sa vad vorbe duse din gura-n gura, interpretari care mai de care mai aberante, ghidonari (a se citi manipulari) in functie de preferintele unuia sau altuia. E ingrijorator. In toate aceste zile detaliile, nuantele au fost lasate de-o parte. Zic detalii si nuante si ma refer la acele stiri curate, clare, fara interpretari. La dracu', presa nu inseamna interpretarea informatiilor aparute. Nu merge pe zvonuri pe care le ridicam la rang de surse. Nu sunt informatii pe surse, ci doar zvonuri. Pe care le fac stiri. Ma infurie chestia asta. Am auzit textul asta la A3 si Realitatea si RTV.

    Iar despre planul lui Basescu pe termen lung mai vorbim. Vedem cum (de)curg zilele...

    Zi faina!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.