Translate

joi, 14 mai 2009

Coliba Unchiului Sam


Prostituata face sex pe bani. E un statut pe care şi-l asumă. Când o întrebi unde stă, îţi răspunde "Păi, depinde; de obicei pe DN1, da' dacă vine garda, fug într-o parcare, ceva".

O femeie care se mărită din interes face sex pe bani, dar refuză să-şi asume acest statut. Când o întrebi unde stă, îţi răspunde "În Pipera/Satul Francez/pe Riviera/în Bora Bora etc".

Sclavul ştie că e sclav. E conştient de faptul că menirea lui pe lume este să asculte fără crâcnire ordinele stăpânului, să-i suporte toanele, bocancii în ficat şi şfichiul biciului pe spinare. Plata pe care o primeşte (un blid de mâncare şi un adăpost) abia îi ajunge să-şi ducă existenţa mizeră.

Angajatul modern nu ştie că e sclav, deşi îi împărtăşeşte acestuia... stilul de viaţă. Inclusiv suferinţa fizică - are ulcer, ficatul mărit, dureri de şale, mâna înţepenită de la mouse şi ochii împăienjeniţi de la monitorul computerului. Mai mult, la fiecare plesnet de bici, trebuie să spună Yes, Master, thank you, Master, ca nu cumva un sclav mai zelos să-i ia locul.

Cine zicea că sclavia a fost abolită?! E mai înfloritoare ca oricând. Se cheamă societate modernă. Se cheamă economie de piaţă. De piaţa muncii. Mergem de bună voie la butuc, cu CV-ul în mână. Nimeni nu încearcă să fugă în susul fluviului. Şi acolo e la fel.
Yes, Master, thank you, Master!

2 comentarii:

  1. Si cand aud de la Pragram Managerul meu din UK cuvinetele "Great job Petru. Keep up the good work" ma bufneste rasul pentru ca stiu ca sunt pe o mare plantatie. Sie el e la randul lui sclavul altora de mai sus si tot asa.
    Tocmai din cauza asta imi doresc altceva si voi trage tare in sensul asta. In 3 ani ma vad facand altceva dar de data asta pentru mine. Abia astept sa ne vedem sa iti povestesc niste lucruri de la servici. Vei rade cu pofta

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi, pe voi măcar vă mângâie pe cap... Ceea ce e deja foarte mult! Bucuraţi-vă, you lucky devils!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.