Translate

marți, 23 iulie 2013

...şi-apoi să urlu: este!

Teoretic, Omar Hayssam e de 4 zile în România. Aşa ne-a spus Administraţia Prezidenţială, deşi n-a întrebat-o nimeni şi nici nu era treaba ei să ne anunţe, că doar nu s-a dus Divinul acolo să-l aducă de păr pe "cel mai căutat terorist din România" (chiar, pe asta n-am înţeles-o; avem aşa o producţie bogată de terorişti la hectar?!).


Despre Hayssam ne amintim cu toţii cu cine avea afaceri, dar nu trebuie să uităm nici pe tura cui a reuşit să plece. Divinul  - preşedinte, Blaga - ministru de Interne. De unde rezultă că, dacă e rost de făcut ceva lovele, culoarea politică devine irelevantă.

Revenind: deşi Hayssam cică ar fi p'aici de atâta timp, nici măcar ministrul de Interne, domnul Radu Stroe, nu ştia clar unde e omul. "L-or fi mutat între timp", a răspuns Stroe unui jurnalist. Până azi, cică ar fi fost în arestul Poliţiei. Dimineaţă, IGPR dădea un comunicat în care ne spunea că Hayssam a fost mutat "într-o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor". Şoc şi groază: azi, Hayssam avea termen într-un proces. Trebuia citat şi el, ca omul. Când să-l citeze, "decât" că Poliţia a zis că nu e în evidenţele lor, iar Penitenciarele - că nu se ştie în ce închisoare e.

Divinul a zis  - lucru foarte îngrijorător - că operaţiunea de recuperare a fost neautorizată şi a avut loc pe teritoriul altei ţări. Ponta susţine că lucrurile s-au derulat cu acceptul Guvernului şi în conformitate cu legile României. Cum nu îmi imaginez că legile României permit aşa ceva, cred că Ponta a zis-o pe asta ca să nu pară că lucrurile s-au făcut mult peste capul lui şi că habar n-avea. Mi s-ar fi părut mult mai cinstit s-o spună pe-a dreaptă: n-am ştiut. Then again, e politician.

Oricum ar fi, de 4 zile, toată lumea vorbeşte despre Hayssam. Nu l-a văzut nimeni, dar cu toţii credem că există. S-ar putea ca Hayssam să fie Dumnezeu.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.