Translate

luni, 30 noiembrie 2009

Zâmbesc...


Să nu plângi după mine, că mă întorc să te bântui!

N-am plâns, nene Dane, pe cuvânt. OK, recunosc, mi-au dat puţin lacrimile când am pus florile jos, dar în rest am zâmbit. Zău! Puteam să nu zâmbesc când mă gândeam la dumneavoastră? De omul prost şi de drumul lung să fugi ca de dracu'! Aşa îmi ziceaţi... Am încercat să fug de amândouă, nu prea mi-a ieşit cu niciuna. Dar sfatul e bun; şi nu e singurul pe care mi l-aţi dat. Zicea azi cantorul că, şi o literă dacă ai învăţat de la cineva, pe omul de la care ai învăţat-o trebuie să îl consideri profesorul tău. Multe m-aţi învăţat. M-aţi învăţat că viaţa e mult mai complicată decât credem noi şi mult mai simplă decât ne străduim să o facem. Că nimic, dar NIMIC nu e atât de rău pe cât pare şi că nimeni nu e nici bun, nici rău pe de-a-ntregul. M-aţi învăţat că lucrurile sunt gri şi că trebuie să ne educăm ochiul să distingă nuanţele, pentru că altfel riscăm să orbim. M-aţi învăţat că doi oameni se pot iubi, tachina şi înţelege timp de 60 de ani, fără ca asta să le ştirbească personalitatea, spiritul şi identitatea. M-aţi învăţat că cel mai bun lucru pe care îl poţi face la înmormântarea unui om drag, înţelept şi vesel este să-i zâmbeşti. Asta am facut azi pentru dumneavoastră. Nu pentru jurnalistul Dan Bârlădeanu, deşi v-am citit pe nerăsuflate interviurile cu Ioana Radu, Mia Braia sau Aurelian Andreescu. Nu. Pentru nenea Dan, care mă luase aliat în veşnicul război cu computerul. Pentru nenea Dan, care îşi dorea să joace la nunta mea. Nene Dane, ştiu că o să fiţi acolo.

4 comentarii:

  1. "A invata pe cineva inseamna a schimba o viata pentru totdeauna", scrie pe o placuta cu magnet pe frigiderul meu. E necesar sa fie acolo, Razvan a pus-o, sa o tot citesc si sa nu uit. Eh, cum sa uit!?...Daca de la omul trecut dincolo, pe care tocmai l-ai omagiat in aceasta postare, ai invatat respectul aducerii-aminte si asta ar fi tot ce ai invatat in aceasta viata, ar fi destul. Sa nu fi trista ,Laura, sufletele mari stiu sa se bucure, oriunde-ar fi...Chiar si dincolo, cred...Bucura-te, invata-i pe altii ceea ce crezi ca poti sa-i inveti, traieste!
    Sarbatori vesele iti doresc!
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc mult, asemenea, vă îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.