Translate

miercuri, 25 noiembrie 2009

Închide uşa după tine, că trage la picioare


Suntem 32 de milioane. 22 în ţară, 10 peste hotare. Cetăţenii români, adică. Pe numărate. Cine ne-a numărat? Preşedintele (încă) în exerciţiu, desigur. Ia, gura cu glumele deplasate despre cine vede dublu şi în ce condiţii, hai să vorbim serios. Duminică, Divinul Zero zicea că a câştigat dreapta, doar-doar i-o gâdila orgoliul lui Crin Antonescu, suficient cât să-i obţină voturile. Când a simţit miros de Flit, a schimbat macazul. A luat-o iar cu Grivco, cu mogulii, cu comuniştii, cu bau-bau Hrebe etc. Şi, da, aţi ghicit, cu poporul. Ăla la care s-a întors cu referendumu'. Dar poporul Divinului, ăla care i-a dat ştampilă, înseamnă vreo 3 milioane şi ceva. Din 18 milioane câţi ziceau ei că tre' să voteze. Cam puţin, cam puţin. Dacă facem proporţia la 32 de milioane cât i-a ieşit lui la numărătoarea paralelă cu realitatea, e de-a dreptul tragic. Divinul Zero a mai zis, însă, ceva: contractul meu e cu poporul român. Da? Păi, în cazul ăsta, se cheamă că eu sunt în consiliul de administraţie, nu? Aha. Păi, fii atent: e criză. Aia care ziceai tu că o să ne ocolească, exact cum fentează puricii un câine dat cu Frontline. Ce fac companiile în vreme de criză? Îţi spun eu: reduc salarii şi/sau dau oameni afară. Situaţia ta, dragă Divinule, e agravată de atitudinea neloială faţă de companie. Ai lucrat 5 ani pentru noi. Acuma vii şi zici că nici nu ţi-a plăcut. Zău? Dar toate bonusurile? Să vedem: ai băut şi ai plecat după aia cu maşina - nu ţi-a făcut nimeni nimic. Nu-ţi plăcea ce era la televizor, aşa că ai vrut să-ţi faci propriul tău serial de acţiune. Ţi l-ai făcut, s-a chemat "Răpirea din Irak". Nici acolo nu ţi-am imputat ceva, deşi criticii spuneau că decorul a fost ieftin, actorii cabotini şi scenariul prost. Ai avut o relaţie nepotrivită cu savarinele doamnei Udrea - am închis ochii şi la asta. Ai trimis-o pe aia mică la Bruxelles, că pe Dorobanţi nu mai găsea loc de parcare pentru Land Rover. L-ai lăsat pe frate-tău să se joace cu arme adevarate, când tu erai grande capo la CSAT. Şi zi aşa, nu ţi-a plăcut, hm? Nici mie. Tocmai de aia, Divinule Zero, vreau să-ţi mulţumesc că ai adus vorba de contract. Îl reziliez. Unilateral. Cum s-ar zice, te dau afară. Ai preaviz de două săptămâni. Până pe 6 decembrie. A! Era să uit: să nu-mi ceri scrisoare de recomandare.

7 comentarii:

  1. Superpostare.Imi place.Apropo,tot esti tu cu stirile,cartea mea a fost lansata in forta in toata tara,detalii pe blogul meu si iti multumesc ca il urmaresti.Aia cu "democratiooo...taci fa..." a fost belea.Ai un stil original si aparte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc mult, mă bucur că îţi place scriitura mea. Cât ne-o mai lăsa să scriem... Dacă e, ne vedem în curtea "facultăţii" după 6 decembrie. Mătuşa mea face chiftele bune, deja am deschis listă de doritori :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde-i vigilenta, Laura? Pai, n-ai pus-o si p-aia cu "tiganca-mputita"...Aaa, ea, tiganca nu face parte din poporul roman...da, da, da...am inteles.
    Da' Stolo, o fi facand? Nu, nici el, ca cedeaza nervos, ca tuta. Nici "frati-miu", ca de el cine te poate apara? Vezi, Laura, d-aia raman vreo trei milioane din optsprezece cu drept de vot...Trei milioane, da' ce milioane!...Adevarata majoritate, vorba dumnealui. Apara-ne, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim

    Oooo... păi dacă le puneam pe toate nu terminam de scris nici acu'. Dar am zis să nu trag spuza pe turta ziariştilor, că lor li s-a adresat aşa reverenţios, şi puteam fi acuzată că le iau apărarea pentru simplul fapt că suntem colegi. Ţigancă împuţită, găozar, păsărică, hai pe masă să-ţi arăt, vii la mine la birou şi o facem, de atâta sănătate să aibă parte autorul (Corina Drăgotescu), cât adevăr e în articolul ăsta... Să mai zic? Că, de amintit, mi le amintesc pe toate. Ce mă lasă fără suflare e că sunt oameni care nu îşi amintesc, sau nu vor să şi le amintească, sau, şi mai grav, l-au apreciat pentru fiecare mitocănie greţoasă pe care a spus-o sau pe care a făcut-o vreodată. Mă tem că nici Dumnezeu nu-şi crede ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Teribil! Spumos! Realist!
    Iar faya cu "Ai avut o relaţie nepotrivită cu savarinele doamnei Udrea" e de povestit.
    Hai, sa avem parte de zimbete! Ca de ura m-am saturat. Mihai

    RăspundețiȘtergere
  6. Îţi mulţumesc mult Mihai... Dacă stau să mă gândesc bine, de zâmbete am avut parte mereu, noi între noi, chiar dacă unele mai amare, altele mai printre lacrimi... Sper să nu uităm să zâmbim, orice ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu reziliez contractul cu el. Mai am memorie, imi aduc inca aminte de foarte multe "de bine" pe care le-a facut. Imi mai aduc aminte si de "binele" rosu facut de cei pe care ii zarim sau ii intuim in spatele candidatului cu haine liberale doar ca a nimerit intr-o alta cutiuta la distribuire. Mai am inca memorie sa-ti raspund ca pe Alzheimer il chema Alois. Mai am memorie si am sa-mi aduc aminte sa continui sa zimbesc, no matter what.

    Lipsa de memorie, uitarea dobindita si memoria de scurta durata ne va face pe mine si pe tine si pe inca citiva sa mincam din chiftele alea facute de FBI. Voie buna.

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.