Translate

vineri, 21 august 2009

And the Oscar goes to...

... mister Traian Băsescu, along with congratulations from the members of the Academy!
[sala în delir, aplauze frenetice]

Un joc impecabil, absolut impecabil. Şi o replică memorabilă, spusă exact cu atitudinea, tonul şi mimica perfecte: "De duşmani te poţi apăra, dar mai greu este să te aperi de propriul frate". Aproape că îl crezi. Puncte în plus pentru originalitate: de data asta nu a mai plâns, deşi reuşeşte să o facă în mod absolut firesc, fără niciun efort.
Din păcate, scenaristul nu merită mai mult de o nominalizare, pentru că a avut nişte mici scăpări... Sau poate că a fost vina directorului de casting, care la supporting role nu l-a distribuit bine pe Videanu. Hiba: Băsescu a zis că aflat "azi-noapte" de implicarea frăţiorului în firma cu pricina, iar Videanu a zis că ştie de "ieri după-amiază". E cam tras de păr... Uite de ce: Ăla mic, mustăcios care îl ameninţa pe Ciuvică direct cu locul de veci... era frac' su, bă! E, cum pălăria Saftei să nu ştie tocmai Traian ce zambile vinde frăţiorul lui, armatei. Zic, zambile, pentru că toată lumea susţine că activitatea firmei Desintco nu avea legătură cu zona militară, deşi asta îi era ocupaţia. Vorba unui coleg, poate vindeau prezervative de camuflaj.

Punct ochit, punct lovit, domnu' preşedinte! Sunteţi victima unui fratricid, normal că asta stârneşte simpatie, or, simpatia are efecte secundare: umflă sondaju'. Anca Florea zicea zilele trecute la revista presei de pe Antena 3 că, dacă aţi executa-o şi pe doamna Udrea, simpatia populaţiei ar fi pe cele mai înalte culmi. Ah, am înţeles... Ăsta va fi sequel-ul, nu? Şi, normal, ca orice film tare care se respectă, îl lansaţi în toamnă, când se întoarce lumea din concediu şi se umplu cinematografele. Excelentă strategie de marketing, bravo, bravo!

Să luăm popcorn (mie, nachos cu salsa vă rog) şi să ne aşezăm. Şşşt, începe filmul. A, rugăminte: ultimul să stingă lumina.

Foto www.politicon.ro


2 comentarii:

  1. cam neştiutor presedinte deţinem noi, ăştia, românii... deşi e cu peste măsură de jucător când e cazul să-şi dea cu autoritatea în afara razei sale de competenţă. deocamdataă, geometria nu cunoasşte şi valori negative, că altfel am vedea reprezentarea plană a unei găuri negre a competenţei...

    mă rog, atunci când e vorba să dea indicaţii minunate despre ieşirea din rada crizei către necunoscutele mări şi oceane ale traiului bun, comandantul plutei-amiral a uniunii europene se poticneşte doar de propria-i familie, care îi pune câte o ancoră electorală în preferinţele votatorilor. nu, nu votanţi, ci votatori, că altceva nu prea facem. bifăm o prezenţă cu o ştampilă, dar cam atât...

    ieşirea dintr-o criză de orice fel se manifestă printr-o revoluţie.

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.