Translate

luni, 26 septembrie 2016

Cod Penal vs Cod Vestimentar



foto: cloudfront.net
Mă consider un om cu mintea deschisă. Nu semnez scrisori care limitează drepturile civile ale altor oameni, nu cred că rostul femeii e doar să facă sarmale și copii (cu excepția cazului în care atât își dorește ea) și nu cred că locul câinelui e în lanț. Mă rog, sunt mai multe aspecte în care vederile mele nu coincid cu cele conservatoare, dar n-am de gând să le enumăr pe toate.

Într-o privință, însă, sunt destul de strictă: adecvarea ținutei. La funcție, la ocazie, la loc, la momentul zilei.

Nu cred că e OK să porți rochie lungă cu paiete și spatele gol când iei micul dejun pe o terasă, în parc, la fel cum nu mi se pare în regulă să porți trening la Ateneu.

foto: fiercelyglamazonian
Sunt prezentator de știri și detest ținutele office. Dar, slavă Domnului, după ce intră publicitatea pe post, pot să-mi abandonez sacoul pe spătar și să revin la tricourile mele lălâi, cu mesaje tembele gen ”I miss you when I'm bored”. Sau cu pisici. Sau cu capete de mort. Sau cu ”rich and famous”. Le-aș purta și la știri, dar știu că nu „cadrează”.

Nu sunt o conformistă și, dacă aș lucra într-o bancă sau într-o companie unde ținuta office ar fi obligatorie, cred că aș sfârși într-o cumplită depresie.

Dar când ești ministru și mergi la întâlniri oficiale, practic, taman ce-ți exerciți funcția, cred că, oricâte haine cool și hip și mișto ai avea, e bine să te îmbraci altfel decât o faci când bei un cappuccino cu fetele, la mall. Sau, în fine, un ceai la vreo crâșmă hipsterească. Chiar și ținutele office pot fi cool. Dacă mă uit la Olivia din Scandal, la Mrs. Underwood din House Of Cards sau la Jessica din Suits... Wow. Trebuie doar să-ți pese.

foto: thestitcherati.com
Și nu, nu-mi spuneți că sunt superficială. Până la urmă, hainele pe care le porți înseamnă respect față de ceilalți. Sau, dimpotrivă, lipsa lui. Dacă ești ministru și mergi, în calitatea asta, la o întâlnire oficială, îmbrăcată hippie- grunge- claiepestegrămadă, înseamnă că nu dai pe interlocutori nici o Prună ceapă degerată.

7 comentarii:

  1. Ca nu semnezi niste chestii, ca nu-ti tii cainele-n lant sau ca alegi sa porti tricouri lalai pe sub sacou, in emisiuni in care prezinti stiri, sunt simple optiuni personale, nicidecum certificari ale faptului ca atingi cine stie ce culmi ale gandirii. Asta in general. In particular, exemplul personal cu imbracamintea te plaseaza fix in zona pe care o infierezi, aia de lipsa de respect fata de ceilalti. Bref- esti superficiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LaRoche(foucauld?), nu despre profunzimea gândirii era vorba aici. Dar lăsând asta la o parte, dacă a respecta un protocol și un dress code impuse de job înseamnă superficialitate, atunci da. Guilty as charged. Din punctul ăsta de vedere, recunosc că mi-aș dori mai multă „superficialitate” din partea oficialilor noștri (indiferent de orientarea lor politică), astfel încât să nu mai arate ca niște țoape rătăcite pe la reuniuni internaționale. Pace și profunzime!

      Ștergere
    2. Ai inceput postarea cu niste exemple din care ai concluzionat ca esti o persoana open-minded. N-am spus ca nu ai putea fi, ci doar ca exemplele alese nu te califica neaparat in acea zona.
      In paragraful cu tricourile lalai sub taior, exprimarea a fost ambigua. Cel putin asa am inteles ca prezinti stirile, de unde si concluzia ca nici tu nu respecti acel dress-code, pentru ca oricat de putin vizibile ar fi acele articole vestimentare, nu cadreaza cu imaginea de ansamblu.Daca a fost doar o metafora pe care n-am inteles-o, mea culpa. Daca totusi nu a fost, ramane cum am stabilit. ;) Pace si iubire!

      Ștergere
    3. Am vorbit împreună și ne-am înțeles separat, atâta tot. Pe scurt, ce spuneam eu este că, oricum ai fi în viața de zi cu zi, în timpul tău liber, mi se pare firesc să respecți regulile privind ținuta impuse de job. La job. Și nu, nu port tricouri d-alea pe sub sacou :)))))

      Ștergere
  2. In acest caz, greseala imi apartine. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ce am vazut pana acum, in orice s-a imbracat, Raluca Pruna tot sleampata si neingrijita mi s-a parut ... poate si din cauza parului care lasa senzatia ca de cel putin o saptamana nu a vazut apa, samponul, pieptenele ...

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.