Translate

miercuri, 8 ianuarie 2014

Libertatea presei: 24 de zile până la autodistrugere

Dacă tăcerea ucide democrația, înseamnă că după 1 februarie ne pregătim de colivă. Pentru că, dacă Parlamentul doarme în papuci așa cum ne-a obișnuit, 31 ianuarie 2014 va fi ultima zi în care tu, ca jurnalist, vei avea voie să vorbești. De la 1 februarie, sistemul de justiție va deveni un fel de Inchiziție modernă. Magistrații vor fi noii zei, iar orice comentariu negativ al presei la adresa lor va fi o erezie. Dar, șoc: magistrații nu sunt de sorginte divină. Iar Justiția nu e nici nepătată, nici atotputernică. E limitată și imperfectă, ca tot ce-i omenesc. Rostul jurnaliștilor este să se îndoiască și să cerceteze. Nu să tacă. Asta vreți? Să ne întoarcem la vremurile când ziarele erau pline doar de ctitoriile măritului conducător? Ne întoarcem la delictul de opinie? Ăsta e planul de construire a autostrăzilor, domnule Șova? Dacă nu mai e Canalul, veți pune jurnaliștii să sape la drumuri? Acolo duce koabitarea, domnule Ponta? Chiar vreți să rămâneți în istorie drept mâna cu care Traian Băsescu scoate castanele din foc? Cum adică, „deciziile instanței nu se comentează?” De ce? Oare sistemul de justiție din România e atât de viciat, încât stă să se prăbușească din cauza unor simple comentarii făcute de jurnaliști? Dacă presa e câinele de pază al democrației, la 1 februarie îl vor lua hingherii. 

2 comentarii:

  1. Asa ceva nu trebuie acceptat trebuie sa iesim in strada da ce astea sunt mai pre sus decat totii cetateni acestei tari acesti asa zis justitie care e cea mai corupta institutie ce ar trebui sa fie cea mai dreapta si corecta din tara, traim intro tara condusa de un singur om TIRANUL DE BASESCU

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intru adevar un scenariu de comedie viata in Romania. Acest sistem care pare de ras este in fapt vatamator. Apreciez mult munca pe care o depuneti la Intact Media si faptul ca arta protestului are lideri pasionati.
    Vreau sa destainui un cantec care intoarce inca o pagina din acest montaj ironic formator de principii.

    https://www.youtube.com/watch?v=Qe47zQVOky0

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.