Translate

duminică, 5 mai 2013

Hristos a înviat...


...din nou. Cred că bietul, chinuitul, răstignitul şi sacrificatul fiu al Domnului se simte ca într-o transcendentală Zi a Cârtiţei. Pentru că, an de an, oamenii îşi amintesc de sacrificiul lui, se simt vinovaţi, recunoscători sau doar emoţionaţi, după care se îndoapă liniştiţi şi se culcă. A doua zi nu mai contează decât stufatul, cadourile şi vizitele rubedeniilor. Unii  - mulţi - nici măcar nu ştiu care e diferenţa dintre Paşte şi Crăciun. Am văzut femei bătrâne, de la ţară, care altminteri sunt cu Dumnezeu în gură cât e ziua de lungă şi care enunţă drept principală diferenţă faptul că de Paşte se mănâncă miel, iar de Crăciun, porc.

Chiar nu ştim ce înseamnă Învierea? Pentru mine de pildă înseamnă, înainte de orice "tradiţie", speranţă. Şi generozitate. Nu doar de Paşte, ci constant. Înseamnă să găsim în noi stropul ăla de bine care credeam că s-a stins şi să-l facem din nou să ardă.

Din nou, Hristos a înviat! Poate de data asta ne iese.

6 comentarii:

  1. Pai daca esti asa de buna poate ne explici si noua de ce cenzurezi comentariile care nu-ti convin...asta in cazul in care nu-l cenzurezi si pe asta.Mai aveti si tupeu sa-i declarati pe altii dictatori sau sa va dati mari jurnalisti...cand voi cenzurati libertatea de exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu nenumit, despre ce comentarii cenzurate vorbesti?! Moderarea exista pentru spam si limbaj trivial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...inca ceva: acest blog are un singur administrator: eu. Asa ca nu face aprecieri colective. Daca ai vreo problema cu altcineva, scrie-i persoanei respective. Multumesc.

      Ștergere
  3. Mai nou pastele a devenit olimpiada popilor,care se bat si se intrec pe lumina de la Ierusalim, care sa fie mai smecher...ce are de-a face o sarbatoare cu un prilej de crapelnita,sa tii post ai apoi sa ajungi aiurea pe la spital.Deh,tinem sfanta traditie...ortodocsii nu au inteles ca Hristos a venit sa desfiinteze traditiile pagane,nu sa creeze altele.Adevarata lumina a lui Hristos nu este lumina venita din cer,adevarata lumina este cea a bunatatii,a iubirii,a intelepciunii de a intelege ce inseamna fi un bun crestin.

    E greu,e greu cu crestinismul...

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.