Translate

marți, 15 februarie 2011

Noaptea cuţitelor boante


Costume negre, figuri impenetrabile, omertà. Mitraliere si ochelari fumurii n-am văzut, dar poate că nu m-am uitat eu bine. La Camorra? Cosa Nostra? Nu. La Piovra, varianta portocalie. Naşul de babord a decis să-şi lepede complet spoiala constituţională, şi aşa subţire şi neconvingătoare şi să-şi asume, la vedere, rolul pe care l-a jucat de la început: il capo di tutti i capi. Foarte vocală până prin 2009, societatea civilă tace mâlc, acum, când preşedintele României nu numai că se bagă în bucătăria PDL, dar îşi încinge şorţul, îşi suflecă mânecile şi se apucă de călit ceapă, chit că mirosul greţos de rântaş trece prin uşa închisă cu lacăt.

Preşedintele României cheamă la picior democrat-liberalii, după ce, cu o săptămână în urmă, spunea că PDL a apucat-o pe o cale greşită şi se dezicea de ei cu atâta convingere, de ai fi crezut că, dacă-i trece Boc calea îşi scuipă-n sân şi se dă trei paşi înapoi.

Astăzi, spuneam, după ce le-a dat o bucată peste ochi, îi cheamă să le explice cam ce ar trebui să execute în continuare ca să nu piardă guvernarea.

Coreeect, de România îl doare-n brişcă, în fond, înainte să ne onoreze cu al doilea mandat, Divinul spunea că asta, la a cărei preşedinţie candida, e oricum o ţară muribundă. Normal că nu mai contează. Dar, atunci, la ce Doamne, iartă-mă, mai vreţi să rămâneţi la guvernare? La guvernarea cui? A... Poate vreţi să asistaţi la autopsie? De aia v-aţi îmbrăcat în negru azi? Aţi auzit că România îşi trage sufletul şi nu vreţi să rataţi parastasul? Sau era repetiţie cu costume?

Repetiţie, repetiţie, dar nu toată lumea şi-a învăţat textul: un oarecare domn deputat Păduraru a avut tupeul să-i spună Divinului că la umbra lui nici iarba nu creşte şi că viitorul premier ar trebui să fie unul care să-i mai spună şi NU, din când în când.

Din motive de Cod Penal, Divinul n-a putut să zică "tăiaţi-i capul" aşa cum, sunt sigură, şi-ar fi dorit. Poate l-a pupat pe obraz? Poate îi trimite acasă un cap de cal? Sau poate le pune tuturor şoricioaică în cafeaua de protocol de la Vila Lac.

La urma urmei, din punctul lui de vedere, PDL s-a stricat. Nu prea mai răspunde la comenzi, dă erori, se resetează când ţi-e lumea mai dragă... În plus, a apărut un model nou de partid-tip-Zewa: UNPR. Încă nu are toate dotările, dar are potenţial şi multe limbi de catifea...

foto: romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.