Translate

marți, 5 ianuarie 2010

Gustul dulce-acidulat-aditivat al pierzaniei


Fumez. Uneori apreciez, la friptură, un pahar de Fetească Neagră, sau la o petrecere, două degete de Jack cu câteva cuburi de gheaţă. Mănânc savarine, prăjituri de casă cu iaurt de la Agapitos, sau Valentino de la Victoria. Îmi plăceau şi violetele glazurate cu şerbet pe care le făcea cofetarul bătrân de la Scala. Din când în când beau Cola Light, câteodată RedBull. Îmi place îngheţata de la Mc.Donald's Şi cred cu tărie că cel mai bun leac pentru PMS şi depresie e ciocolata. Fac şi sport, cum scrie la carte, de 3 ori pe săptămână, cardio şi Callanetics. Credeam că toate astea înseamnă că sunt un om normal. Aflu cu stupoare că ar trebui de fapt să ard în focul Gheenei, sau să-mi trăsnească Dumnezeu casoleta cu nachos (salsa şi brânză, desigur) taman când e suspansul mai mare la cinema. De ce? Mi-au explicat aleşii: sunt o vicioasă nemernică. Pe lângă taxa pe viciu cu care mă obişnuisem şi resemnasem deja, aia pentru tutun şi alcool, ei încearcă să ne lumineze cum că şaorma, ciocolata sau savarina merită şi ele să fie taxate aspru, că doar produc "dereglări metabolice". Aşa zice domnul doctor Streinu-Cercel, pe care, până la chestia asta, chiar îl apreciam sincer. Păi, dom' doctor, mă iertaţi de vorbă proastă, da' să moară trigliceridele că pot să mă fac de un chintal mâncând numa' cartofi prăjiţi, cultivaţi natural, în grădina din dotare... Îi taxaţi şi pe ăia? Eu ştiam că pâinea în exces prosteşte, aşa că mânânc lipie arăbească, puţină. Deci, nu mă luaţi de proastă. Ziceţi bre: SUNTEM DISPERAŢI! Avem nevoie să scoatem bani din piatră seacă. Aşa că o să vă taxăm şi când sughiţaţi, pentru poluare fonică. NA! Că m-am enervat... Mă duc să mănânc un Kinder din ăla pentru vicioşii mici, că aşa-i învaţă, mama lor de spurcaţi, de când le dau dinţii de lapte! Chiar! Taxă pe laptele de mamă nu băgaţi? Că a proştilor e mereu gravidă...

foto mediafax

7 comentarii:

  1. Dece nu introduce domnul minitru taxa pe obezitate ? Cred ca ar plati din greu| In fond obezitatea este rezultatul unui mod de alimentare nesanatoasa. Poate ca mama sa l-a hranit sanatos dar a fost el soi bun|

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca domnul doctor Streinu Cercel e specialist in boli infectioase,o fi stiind dansul ca trigliceridele si carbohidratii genereaza infectii si pandemii!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: da' e problema mea dacă vreau să am 200 de kile sau 45... că nu mănânc pe banii lor... ce o să mai facă? să reintroducă raţia? şi salamu' luat pe buletin?

    @Anca: păi, gripa porcină de la ceafa la grătar ni se trage!

    RăspundețiȘtergere
  4. lasa ca se ieftinesc acu hainurile de blana...sa-si cumpere oricine cate una care sa-i acopere burta lipita de spate.

    oare cati bani ar aduce sistemului sanitar taxa pe saorma, daca s-ar aplica.


    anonima semnata :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimo CARE te cunosc, de câte ori mă uit la ei şi mai ales de câte ori îi ascult, mă gândesc cât de câştigat ar fi bugetul dacă s-ar pune taxă pe prostie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu poa' sa puna tacsa pe prostie. 1) Ar avea mari probleme cu baza de impozitare. Ar fi vorba, dupa cum stim, de cel putin 5 milioane de indivizi potential vizati de taxa. Indiferent daca te uiti de la stanga la dreapta sau viceversa. 2) Ar insemna sa-si subtieze baza electorala. Las' ca mai bine-i impoziteaza pe ziaristi. Astia nu fac parte din baza electorala. Sau chiar daca fac, nu-s atat de multi si pot fi sacrificati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ziariştii? care, dom'ne, că ăia nici nu E oameni... Plus, că, vorba mogulului, ziariştii îşi fac meseria din pasiune, nu pentru bani. Ce creditu' lor!

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.