vineri, 22 aprilie 2011

De Paşti, găteşte regeşte



E mai mult decât o carte de bucate, fie ea şi regală. E o carte de amintiri. E un jurnal de viaţă. E un album de familie. Fiecare reţetă propusă şi, atenţie!, încercată de principesa Margareta a României are o istorie, strâns legată de un cap încoronat, de un membru al unei familii regale, care, brusc, încetează să mai fie un suveran şi devine bunica, unchiul sau vărul de-al doilea căruia îi plăceau dulciurile, muşchiul de vită sau "chestia aia verde" cum a numit Regele Mihai pasta al pesto. Regina Mamă Elena este bunica Elena, cea care, în Vila Sparta din Florenţa, îşi bucura nepoatele cu îngheţată de cafea şi cartofi copţi umpluţi cu ou, toate pregătite de bucătăreasă, sub atenta şi regala ei supraveghere. Vreţi să degustaţi desertul preferat al ultimului rege al României? Nici nu vă costă mult... Aveţi nevoie de ou, ciocolată amăruie, smântână şi... de talentul gastronomic şi narativ al principesei. Toate reţetele din Cartea regală de bucate conţin din abundenţă un ingredient esenţial, care răzbate din fiecare rând tipărit: suflet.

2 comentarii:

  1. Laura draga, eu de Craciun(2010) am gatit...regeste! Am preparat tortul preferat al MS Mihai I. Usor de preparat, fin, delicios. Simplu, ca viata acestui erou tragic. Eu cred ca acest om, impacat cu istoria care i-a fost potrivnica, traieste pentru a fi modelul pe care, din pacate, romanii nu-si propun sa-l urmeze. Daca in loc de autovictimizare, poporul asta s-ar uita mai adanc in ochii MS Regele Mihai I, ar invata, macar acum, in al doisprezecelea ceas, ce inseamna DEMNITATEA...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa si interesanta prezentarea.
    Adevar in comentariu. Demnitatea noastra, unde este?
    Multumesc pentru indemnul la iesirea din obisnuitul cel de toate zilele.

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.