Translate

miercuri, 13 martie 2013

BOR medieval

Cuvânt înainte: îmi asum toate cele ce mi le voi lua de la creştinii mai degrabă crezători în biserică decât în Dumnezeu, după ce vor fi citit acest text.

Pe zi ce trece, constat - nu fără amărăciune - că, departe de a fi slujitori ai Domnului, popii se dovedesc mai degrabă un fel de agenţi PR ai lui Dumnezeu. Unii complet neprofesionişti. Adică genul ăla de PR agasant, care te bate la cap şi te hărţuieşte fără să ştie să-ţi explice de ce e bine pentru tine să faci aşa şi nu altfel. Mai repede îţi explică de ce ar fi rău pentru tine să nu faci cum zice el. În tot timpul ăsta, tu începi să te gândeşti, privindu-l chiorâş cum coboară din maşina lui de fiţe, că are în vedere doar propriul interes iar tu eşti doar un fraier pe care o să-l îmbrobodească şi o să-l folosească.

De fapt, nici statutul de PR nu le mai e suficient. Acum vor să-şi recupereze puterea nemărginită pe care au avut-o în Evul Mediu. Vor în Constituţie. Vor ca, în legea fundamentală, să scrie că "în şcoli se va studia religia în vecii vecilor, Amin". Pentru ce? Dacă profesorii de religie ar fi în stare să explice că Biblia e doar o metaforă, ar merita. Deşi nu mi se pare OK să-i excluzi pe copiii care au alte religii decât creştin-ortodoxă. De dragul argumentaţiei, să trecem peste asta. Zic, dacă toţi profesorii ar fi capabili să înţeleagă şi să transmită faptul că Biblia nu e o relatare faptică, ci un text alegoric, care trebuie interpretat, atunci poate că ar avea rost. Dar, când în şcoală religia se predă după "Abecedarul micului creştin", discuţia a murit înainte să înceapă. Copilului nu i se inculcă valori, ci i se induce teamă. El nu va învăţa de ce e bine să se poarte într-un anumit fel, pentru că asta îl ajută să se dezvolte ca om; i se va spune  - eventual cu susţinerea unor ilustraţii sinistre - că, dacă face sau nu face nu-ştiu-ce, va ajunge în iad.

Aşadar, nu numai lacomă, ci şi jignitor de înapoiată se arată Biserica. Aceeaşi care refuză să slujească la căpătâiul unui sinucigaş, dar nu are vreo problemă să facă asta pentru un criminal. Aceeaşi care propăvăduieşte smerenia din maşini de lux şi de pe proprietăţi imense dar cere bani pentru înmormântările amărâţilor.

Biserica asta nu e casa Domnului. E o speluncă unde personalul ar fi trebuit schimbat demult - angajaţii sunt mincinoşi, fură din marfă, se poartă urât cu clienţii şi, mai ales, îi strică imaginea patronului.


P.S. Nu vreau să anulez existenţa preoţilor cu chemare; ei există. Din păcate, sunt tot mai puţini.

Un comentariu:

  1. Pai bineinteles,biserica te vrea prost si sarac,ca sa te poata manipula.Daca toti oamenii ar fi bogati si inteligenti,biserica nici nu ar mai exista cu dogmele ei imbecile si nebiblice,fiindca nimeni nu ar mai pune botul la asemenea prostii.De ce credeti ca de Craciun si Paste se intampla cele mai multe sinucideri si depresii?Astia sunt vampiri energetici,nu degeaba se intampla lesinuri si decese in biserici,acolo e ceva malefic,astia nu sunt slujitorii Domnului,ci legiuni intregi de demonizati.Hristos se afla in ceruri ,nu intr-o biserica creata de oameni pentru interesele lor de a conduce lumea.Asta e o pestera de talhari,care fura banii si speranta oamenilor,dar cel mai grav e ca fura slava Domnului.Religia este calea spre iad,numai Domnul si Cuvantul Lui revelat in scriptura te pot mantui,nu ritualuri pagane si basme babesti.
    Nu exista nici un stat laic de fapt,toate sunt religioase sub o forma sau alta.Asa ca nu ma mira ca acum vor sa fie recunoscuti de constitutie,oricum politicienii jurau pe Biblie,deci nu fac decat sa legifereze o stare de fapt si sa confirme in acelasi timp ca nu suntem un stat laic,fiindca nu exista stat laic.Asa-zisul stat laic nu este decat o mare minciuna pentru populatie pentru ca ei sa-si faca interesele oculte si murdare fara sa fie deranjati de nimeni.Exact ca si cu banii primiti de la stat cu motivul ca statul le-a luat averile.

    RăspundețiȘtergere

Comentează numai dacă ai identitate și cunoști și cuvinte care nu fac referire la părți anatomice sau rude pe linia maternă.